

ICSCC Memo #5 June 2016

The Official Publication of the International Conference of Sports Car Clubs

> 2016 Race Schedule IRDC & SCCBC Race Announcements Enduro Corner Messages from the President & the Steward

INTHISISSUE:



FROM THE PRESIDENT

s I mentioned in memo #4, our License Director, Wes Hill, got a new job assignment and will have to work weekends so he can not be the 2016 License Director. Wes was able to mentor our new License Director, Scott Shobert, who will be taking over for the rest of 2016. Thanks to Wes for his contributions in 2015 and best wishes for the rest of



that I haven't spent any time with. They clearly knew me and my car when I raced on Sunday and even chided me at the end for getting passed by 6 cars that I beat on Saturday (Saturday was dry and a great race, Sunday was wet and I while I would like to blame worn rain tires...).

novice program. I remember as a novice I really

appreciated constructive comments and we all should

be taking the opportunity to share our experience with

the newbies. Besides giving me something I could

talk about with a couple of the novices I met at the

Saturday dinner, I got to meet a couple corner workers

As President I was able to be a spokesperson thanking the volunteers, both Saturday and Sunday. On Saturday the Spec Miata racers had me present the volunteers with a \$50 gift card they could use in their raffle and on Sunday I was able to announce that Dick Whittemore had left \$2500 to the ROD in his estate. The get togethers at the track are a great time to let the volunteers know how much you appreciate their efforts.

2016. I am very excited about Scott Shobert being License Director. I have a ton of respect for him as a driver and a person. Hopefully you will all stop by to say hi and offer your support to him and the novice program.

Speaking of supporting the Novice program, at the IRDC May race, the group 2 race was early enough that I could volunteer to be a senior observer for the

So far we have had race #1 that was too hot, race #2 that was too wet, maybe that means that race #3 will be just right. I hope to see you June 4-5 at PIR or June 17-19 at Spokane, unfortunately I have a family wedding on July 9-10 which means I will be missing the Mission race.

Mike Tripp
ICSCC President

2016 ICSCC EVENT SCHEDULE

Championship Race Ev	ents
----------------------	------

Date		Track	Club	
April 30/May 1	(rotn 4)	Portland International Raceway	CSCC	
May 14/15	(rotn 5)	Pacific Raceways	IRDC	
June 4/5	(rotn 6)	Portland International Raceway	CSCC	
June 17/18/19	(rotn 1/2/3)	Spokane County Raceway (triple race)	NWMS	
July 9/10	(rotn 4/5)	Mission Raceway Park (double race)	SCCBC	
July 23/24	(rotn 6)	Pacific Raceways	IRDC	
August 20/21	(rotn 1)	Portland International Raceway	CSCC	
Sept 3/4	(rotn 2/3)	Oregon Raceway Park (double race)	TC	
Sept. 17/18	(rotn 4)	The Ridge	IRDC	
		Endurance Events		
April 17	The Ridge	Enduir direct Evenus	IRDC	
October 15	_	ternational Raceway	CSCC	
		Driving Schools		
March 12	Portland In	ternational Raceway	CSCC	
March 19/20	Oregon Raceway Park			
March 20	Mission Ra	TC SCCBC		
April 16	The Ridge		IRDC	
April 29	_	ternational Raceway	CSCC	
May 13	Pacific Raceways			
	Pacific Raceways IRDC			

ICSCC Awards Banquet & Fall Meeting



June 3

Oct 1

June 25/26

August 19





Portland International Raceway

Portland International Raceway

Portland International Raceway

Mission Raceway Park





CSCC

CSCC

CSCC

SCCBC

FOR SALE: 2002 AMAC 7 SPORTS RACER AND TOTE LITE TRAILER

\$17,000 for car and trailer together

RACE CAR: 2002 AMAC 7 FSR/P2 Sports racer

Car has been successfully raced in ICSCC events but is eligible for P2 class in SCCA. Race ready including fluids, brakes and 2016 setup. 2007 Suzuki GSXR 1000 George Dean Racing motor installed in 2015.

Included spares: 3 full sets of wheels plus 2 rear wheels- 14 total wheels. 16 total Hoosier racing tires including full set of wets. Spare plated suspension pieces and pedals, new set brake pads, extra sprockets, new 530 chain,

original owner's manual with build specs. Front and rear jacks with jack

stands. Also high rise stands on casters.

TRAILER: 17' X 8' Tote Lite trailer. Fits car perfectly. Narrow design fits easily in garage. Dual axles, electric brakes, full sized spare tire, interior electric lights, man door and front windows. Integrated work bench. Includes wall-mounted rack for fluids and towels and electric winch with deep charge marine battery.

Will negotiate for new spare center and rear section composite body parts. Contact Scott Faris at safarismotor@gmail.com. PRINCIPALS ONLY. Car and trailer located in Portland Oregon. Photos of car and trailer available on request.





STEWARD'S CORNER

had an interesting conversation with some very experienced drivers at the IRDC Car Tender Challenge on a subject that Stewards hear on a regular basis. These gentlemen were curious as to why the Stewards allowed cars that were illegal (I think the way they pronounced it was "cheaters") to compete without interference or disqualification. As with many rules and procedures in Conference it seems the mechanism for such things is probably poorly understood. This is likely a result of a combination of most drivers: A) not wanting to spend their free time reading the ICSCC Competition Regulations and the Policy and Procedure manual and, B) not talking to a Steward unless they have to!

Maybe I can give some insight into that thought process - a Conference Race Steward is responsible for ensuring safety and fairness, in that order. Most inspections are done to insure that the minimum safety requirements for wheel to wheel competition have been satisfied. As far as compliance with class rules intended to insure fair competition it gets a little more complicated. The standard passed down to me from a long line of fine and consistent past Stewards is that if we can clearly see something that we know is illegal for your class as you roll by in the paddock or as you fly down the front straight we should come and talk to you about correcting that illegality or changing classes to one where you are legal. This would be things like a big wing or a hood scoop with a leaf blower attached to it on a Pro3 car. Since Stewards do not usually perform standard tech inspections we generally aren't doing a lot of poking around under your hood but the same would apply if we walk by and your hood is open and we notice a supercharger or LS7 motor in your Spec Miata. That means for anything that goes beyond obvious Conference depends on other competitors in your class to know the rules and protest when necessary to keep everyone honest. In recent years "protest" seems to have become a dirty word in Conference. I've heard firsthand from drivers that they are afraid to protest because of the fear of becoming social pariahs in their class and don't want to have to look someone who might be a friend in the eye and say "I think you are cheating". This generally results in what the Stewards call a "veiled protest". Someone strolls up

and casually mentions that they really think someone's car is illegal and the Steward should maybe go take a casual look. They would like their competitor to be forced to comply with the rules but are hoping to get someone ELSE to call them a cheater. Since Stewards are already there to have uncomfortable conversations with drivers it seems like that would be a good task to delegate to them, right? Sorry boys and girls – if you want to insure rules compliance it has to be important enough for you to protest with all the positives and negatives that might bring.

It all comes down to what is important to you personally on race weekends. If you are there for the fun of racing your car and sharing time with your Conference friends maybe the fact that one of your competitors is painting outside the lines is of no importance to you at all. Maybe you are there for race wins and championships and don't care if you upset every racer in a three state area as you climb to the top over their twisted and broken bodies. Most likely you are somewhere in between and will have to decide whether the risk is worth the reward but I do think it is important that we recognize that the protest process is simply a mechanism designed to insure fairness and equal competition and should hold no negative connotation when applied in the way intended. For rules clarity, someone who protests is doing you a favor. If you are curious about Conference protest rules, go the the ICSCC website "ICSCC References" page (http://www.icscc.com/references.php), open the Competition Regulations, and use your browser to search "protests".

And no, the Stewards don't need the work. I am NOT trying to start a wave of protests. You needn't feel obligated to protest anything you don't want to, just know we are there to serve if required.



ICSCC OFFICIALS 2016

Please respect our volunteers-no calls or faxes after 9pm

President Mike Tripp Email: president@icscc.com	5477 Beach Bluff Dr	Freeland, WA 98249	Tel: 503-367-2452
Vice President David Bennitt Email: vice_president2@icscc.com	14023 Bear Creek Rd. NE	Woodinville, WA 98077	Tel: 425-869-2868
Vice President Linda Heinrich Email:vice_president@icscc.com	P.O. Box 1977	North Plains, OR 97133-1977	Tel: 503-647-5399 Fax: 503-647-5389
Treasurer Dan Heinrich Email: treasurer@icscc.com	P.O. Box 1977	North Plains, OR 97133-1977	Tel: 503-647-5399 Fax: 503-647-5389
License Director Wes Hill Email: license_director@icscc.com	PO Box 3314	Bellevue, WA 98009	Tel: : 206-769-9516
Secretary Lynn Coupland Email: secretary@icscc.com	5670 SW Menefee Dr.	Portland, OR 97239	Tel: 503-246-3511 Cell: 503-701-3547
Race Steward Rick Bostrom Email: steward@icscc.com	2909 N. 13th Street	Tacoma WA 98406	Tel: 253-298-8465
Assistant Race Steward	to be advised		
Assistant Race Dan Heinrich Steward #2 Email: asst_stev	P.O. Box 1977 ward2@icscc.com	North Plains, OR 97133-1977	Tel: 503-647-5399 Fax: 503-647-5389
License Registrar Linda Heinrich Email:license_registrar@icscc.com		North Plains, OR 97133-1977	Tel: 503-647-5399 Fax: 503-647-5389
Public Relations Scott Faris Email: pr@icscc.com	22505 SW 104th Ave.	Tualatin OR 97062	Tel: 971-207-8325
Points Keeper Charles Hurley Email: points@icscc.com	16025 Cascade Lane SE	Monroe, WA 98272	Tel: 206-353-7854
ROD Ann Peters Email: rod_director@icscc.com	10952 McAdam Road	Delta, BC, BC Canada	Tel: 604-581-7189
Insurance Advisor David Bennitt Email: insurance@icscc.com	14023 Bear Creek Rd. NE	Woodinville, WA 98077	Tel: 425-869-2868
Historian Gerry Frechette Email: historian@icscc.com	2355 W 7th Avenue	Van., BC V6K 1Y4 Canada	Tel/Fax: 604-734-4721
Sound Control	T.B.A.		
Legal Advisor Charles Denkers Email: denkersc@gmail.com	s 4208 SE Harrison	Milwaukie, OR 97222	Tel: 503-222-6102 (work)
Medical Officer Doug Jennings Email: medical@icscc.com	467 Solnae Place NW	Bremerton, WA 98311	Tel: 360-692-6244
Banquet Facilitator Jen Higinboth	am		
Banquet Support Kristi Bennitt Email: banquet2@icscc.com	14023 Bear Creek Rd .NE	Woodinville, WA 98077	Tel: 425-869-2868
Charge D'Affaires Dick Boggs Email:	13749 97th Ave NE	Kirkland, WA 98034	Tel: 425-823-4883 (evenings)
Memo Editor Kevin Skinner Email: memo@icscc.com	25141 53rd Ave.	Aldergrove, BC V4W 1T1	Tel: 604-856-8957



ENDURO CORNER

hree of the eleven ICSCC endurance race weekends are in the books! Turnout has been slightly lower than in years past which may be due to lower than normal turnouts at the first two race weekends of 2016. The points are close in several classes. In ME3, there is a three way tie for first! In ME1, second thru sixth are separated by 9 points. And in ME0, second thru fifth are separated by 8 points.

Upcoming series one hour enduros are June 4th at PIR, and June 17th and 18th at Spokane. After Spokane the series has over a month off until the next race at Pacific Raceways on July 23rd. It isn't too late to get started. With eight races remaining and only your seven best races counting towards the championship, champion status is still ripe for the taking!

Looking forward to October, the final ICSCC event of the year is Cascade's 2016 Festival of Endurance which encompasses three races in one day—the two-hour NWMECS finale, a 300 mile race, and the 8 hours of the Cascades. As mentioned in my previous article, prize money is returning to the 8 hour race (assuming the 20 entry minimum is met). Prize money will be paid to class winners, with the amount determined by how many entries are in each class. Classes that have at least seven entries will see a payout to the winner of \$1000!! For classes with 5-6 entries the

amount is \$750 and for classes with 2-4 entries the amount is \$500. The class winner with one car in class and 2nd place finishers in classes with over three entries receive a \$250 discount to Cascade's 2017 event. Additionally, a \$500 bonus will be paid to 1st overall, a \$250 bonus to 2nd overall, and a \$100 bonus to 3rd overall. Hoping to entice our Canadian friends and other teams towing from outside of Oregon and Washington, Cascade is offering a tow allowance equal to 20% of the entry fee (this applies to any or all of the three races). Did I mention the prize money is in US dollars!!

The one hour races are a great way to maximize "racing" time over an event weekend. And judging by the number of drivers who regularly participate in these events, they are popular. Is this the year you decide to give it a try?





PENALITY BOX

Penalty Box #1

Car #7 CF Sherm Johnston

Avoidable Contact - \$50 fine and loss of lap





Sports Car Club of British Columbia

Presents

Wheels Across the Border

July 9-10, 2016

This event is sanctioned by ICSCC as a championship points race conducted under the 2016 ICSCC regulations and is organized by the Sports Car Club of British Columbia at the Mission Raceway Park Road Course in Mission, BC.

This is a double-race weekend with points awarded on Saturday and Sunday.

All Race Entries MUST be completed in MotorSportReg.com. NO paper entries will be accepted, and will be considered late entries.

There is a Friday Practice. See sccbc.motorsportreg.com to register.

Entries Close: July 3rd, 2016

Entry Fees 2016			
ICSCC - 2 Day Entry	\$315.00 CDN		
ICSCC - 2 Day Add'l Entry	\$175.00 CDN		
ICSCC - One Day Entry	\$200.00 CDN		
ICSCC - One Day Add'l Entry	\$110.00 CDN		
ICSCC – Novice – 1 Day Entry (Saturday Only - Upgrade race is free)	\$190.00 CDN		
Pit Crew (5 free with entry)	\$5.00 CDN		
Late Entry (After July 3 rd)	\$50.00 CDN		

USD exchange rate will be determined at the event. ALL PRICES INCLUDE 5% GST

A credit card is required to register on MotorSportReg.com, however your credit card <u>will not be charged</u> until the race weekend. If you do not have a credit card, please contact the Registrar <u>before</u> the race entry deadline to make other arrangements.

Transponders: Weekend rental at track \$60.00 CDN for 2 days or \$35.00 CDN for 1 day. **Notes:**

- Vehicles in timed sessions must have an operational AMB TranX260 or MYLAPS Car Classic, Flex or Direct Power transponder.
- Open to vehicles eligible under current ICSCC, ASN Canada FIA, CACC, or SCCA regulations.
- Insurance shall be as per ASN Canada FIA and ICSCC regulations.

Paved Paddock Spaces: Paddock reservations are made with your registration on MotorsportReg.com. Please indicate your 1 st, 2nd, 3rd and 4th choices. They will be assigned in the order the entries are received. If your entry is late or you do not indicate your choices, your pit assignment will be determined at registration from any remaining. The back row will be allocated to pre-approved trailers first. You **must** enter your trailer length in order to request a back row paddock spot. Email the Registrar with any special requests.

Registration Enquiries: SCCBC Registrar, Marc Ramsay, Phone: (604) 816-6272 (No calls after 8pm), Email: registrar@sccbc.net

Registration Hours: Friday 5:30pm - 7:30pm (Tech to 7:30pm)

Saturday 7:00am - Noon Sunday 7:00am - 10:00am

Notes: 1) All waste fluids must be removed from the site. Garbage bin along the back road of the paddock. Please do youart to

clean up.

- 2) Consumption of Alcoholic Beverages is **NOT PERMITTED** during an event.
- 3) Weekend schedule will be available at Registration and published online on www.SCCBC.net

Rotation 4 & 5 – Double Race Weekend				
Group 1: A-B-C Prod, SPU-M-O, PRO3	Group 5: ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod			
Group 2: D-E-F-G-H-I Prod, CR, Pro7, HT, SM, CSM, PRO 44, ITX	Group 6: FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR, Novice O/W			
Group 3: CF, FA, FC, FF, FM, FBX, SRX	Group 7: Novice C/W			
Group 4: GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46				

SCCBC Race Chair: Tasma Wooton

This announcement forms part of the Supplementary Regulations



ALEBRUM CALEBRAS

Sports Car Club of British Columbia

Presents

Wheels Across the Border

July 9-10, 2016

FRIDAY: Friday Practice from 10:00AM to 4:30PM

Registration & Tech from 5:30PM to 7:30PM. Main Gate Closed at 10:30PM

SATURDAY:

!PLEASE DO NOT BLOCK PAVED LANES WHILE LOADING TRAILERS!

<u> </u>	!PLEASE DO NOT BLOCK PAVED LANES WHILE LOADING TRAILERS!					
7:00	Main Gate Opens – Registration & Tech Opens					
7:30		8:00		Mandatory Novice Track Wa	lk - Meet @ PreGr	id
8:00	-	8:35		Mandatory Novice Drivers M	eeting - Meet @ P	it 1
9:00	-	9:15		GROUP 4	Qualifying	15 min
9:20	-	9:35		GROUP 5	Qualifying	15 min
9:40		9:55		GROUP 6 & Novice O/W	Qualifying	15 min
10:05	-	10:20		GROUP 7 – Novice C/W	Practice	15 min
10:25		10:40		GROUP 1	Qualifying	15 min
10:45	-	11:00		GROUP 2	Qualifying	15 min
11:10	-	11:25		GROUP 3	Qualifying	15 min
11:30	-	11:45		GROUP 7 – Novice C/W	Qualifying	15 min
11:45	-	12:45		Lunch		
11:55	Mandatory Drivers Meeting @ Tech					
12:00	Reg	istration Clo	sed			
12:45	-	1:15		GROUP 4	Race	30 min
1:20	-	1:50		GROUP 5	Race	30 min
1:20	Man	datory Novi	ce Drive	ers Meeting - Meet @ Pit 1		
1:55	-	2:25		GROUP 6 & Novice O/W	Race	30 min
2:35	•	3:05		GROUP 1	Race	30 min
3:10	-	3:40		GROUP 2	Race	30 min
3:45	-	4:15		GROUP 3	Race	30 min
4:25	-	4:55		GROUP 7 - Novice C/W	Race	30 min
10:30PM	10:30PM MAIN GATE CLOSED - OPENS AT 7:00AM					

SUNDAY:

7:00	Mair	Main Gate Opens – Registration and Tech Opens				
9:00	-	9:20	GROU	JP 5	Qualifying	20 min
9:25	-	9:45	GRO	JP 6	Qualifying	20 min
9:50	-	10:10	GRO	JP 1	Qualifying	20 min
10:00	Regi	istration Clo	sed			
10:20	-	10:40	GRO	JP 2	Qualifying	20 min
10:45	-	11:05	GRO	JP 3	Qualifying	20 min
11:10	-	11:30	GRO	JP 4	Qualifying	20 min
11:30	-	12:30	Lunc	•		
11:45	Man	datory Drive	rs Meeting @	Tech		
12:30	-	1:00	GRO	JP 5	Race	30 min
1:05	-	1:35	GRO	JP 6	Race	30 min
1:40	-	2:10	GROU	JP 1	Race	30 min
2:20	-	2:50	GRO	JP 2	Race	30 min
2:55	-	3:25	GRO	JP 3	Race	30 min
3:30	-	4:00	GRO	JP 4	Race	30 min
5:30	5:30 MAIN GATE CLOSED – 90 MINUTES AFTER FINAL SESSION					

ALL TIMES SUBJECT TO CHANGE AT ORGANIZER'S DISCRETION

Rotation 4 & 5 – Double Race Weekend				
Group 1: A-B-C Prod, SPU-M-O, PRO3	Group 5: ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod			
Group 2: D-E-F-G-H-I Prod, CR, Pro7, HT, SM, CSM, PRO 44, ITX	Group 6: FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR, Novice O/W			
Group 3: CF, FA, FC, FF, FM, FBX, SRX	Group 7: Novice C/W			
Group 4: GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46				

SCCBC Race Chair: Tasma Wooton

This announcement forms part of the Supplementary Regulations



The INTERNATIONAL RACE DRIVERS CLUB

Presents, a

Tribute to the Volunteers

Plus, Round 7 of the

Northwest Mini Enduro Championship Series

Pacific Raceways, July 23rd & 24th 2016

These events are hosted by the International Race Drivers Club at Pacific Raceways under sanction of the International Conference of Sports Car Clubs, governed by 2016 ICSCC Competition Regulations.

ENTRIES OPEN: Upon receipt of this announcement

ENTRY FORMS: www.icscc.com

ONLINE REGISTRATION: <u>www.motorsportsreg.com</u>

ENTRY FEES:

IRDC members\$275Non-IRDC licenses\$290Additional Race Groups\$150Round 7 NWMECS, a special race event one-hour Mini-Enduro\$150Friday Test & Tune\$180

Spectators and Crew members FREE + Our Thanks!

Preferred payment method is cash or check, by mail or in person at sign in. Please help our club save on credit card fees. Motorsportsreg will not charge your credit card until you have completed tech and have an official entry.

IRDC REGISTRAR: Kristi Bennitt tel 425-864-5412 kbennitt@gmail.com 14023 Bear Creek Rd. NE Woodinville, WA 98077

RACE ELIGIBILITY:

All drivers 18 years old and over with a valid unrestricted competition license issued by ICSCC, SCCA, CACC, FIA, ASN, or NASA. Other licenses may be approved by the ICSCC License Director.

The Race Chairman Colin Koehler can be reached at 206-227-0273 or IRDCracechair@outlook.com

FRIDAY TEST AND TUNE:

Race car test and tune event, rotating groups. Novice license holders authorized by the ICSCC License Director are welcome. Paddock entry restricted to participants, officials and volunteers until 4pm.

TECHNICAL INSPECTION:

Entries with a 2016 Annual Tech sticker on your logbook can complete your race tech form at registration and receive your weekend tech sticker then and there and be good to go. Drivers without 2016 Annuals must have your car and apparel inspected by an authorized tech official. Tech officials will be roaming Friday evening, or bring your car and gear to the scale station area for inspection.



Saturday – July 23rd, 2016 – Rotation 6

7:30am – 6:00pm	9.5 hrs.	Registration open
7:30am - 12:30am	5 hrs.	Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
8:00am - 8:30am	30 mins.	Novice Track Tour/Orientation
8:40am - 9:30am	50 mins.	Mandatory Novice Meeting
9:05am - 9:20am	15 mins.	Group 6 – Qualifying, Round #1
9:26am - 9:41am	15 mins.	Group 1 – Qualifying, Round #1
9:47am - 10:02am	15 mins.	Group 2 – Qualifying, Round #1
10:08am - 10:23am	15 mins.	Group 3 – Qualifying, Round #1
10:29am - 10:44am	15 mins.	Group 4 – Qualifying, Round #1
10:50am - 11:05am	15 mins.	Group 5 – Qualifying, Round #1
11:11am - 11:26am	15 mins.	Novice Closed Wheel – Practice
11:32am – 11:47pm	14 mins.	Group 8 - NWMECS Round #7 – Race Qualifying
11.47 10.20	45 mins.	Lunch
11:47pm - 12:32pm	40 1111113.	LOTICIT
11:55pm - 12:15pm	20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
· ·		
11:55pm - 12:15pm	20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm	20 mins. 15 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins. 20 mins.	Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Group 5 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm 3:57pm - 4:27pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins. 20 mins.	Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area Novice Closed Wheel Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm 3:57pm - 4:27pm 4:37pm - 5:37pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area Novice Closed Wheel Race Group 8 - NWMECS Round #3 Race

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX

Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46

Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod

Go to <u>www.icscc.com/reference/forms</u>
for Race Entry Forms & Licence Applications

Group 6 = FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel

Group 7 = Novice Closed Wheel

Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series – NWMECS



Sunday – July 24th, 2016

7:30am - 12:00pm 7:30am - 10:00am	4.5 hrs. 2.5 hrs.	Registration open Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
9:15am - 9:30am 9:40am - 9:55am 10:05am - 10:20am 10:30am - 10:45am 10:55am - 11:10am 11:20am - 11:35am	15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins.	Group 6 – Qualifying, Round #2 Group 1 – Qualifying, Round #2 Group 2 – Qualifying, Round #2 Group 3 – Qualifying, Round #2 Group 4 – Qualifying, Round #2 Group 5 – Qualifying, Round #2
11:35am - 12:35pm 11:45am - 12:15pm	1 hr. 30 mins.	Lunch Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
12:40pm - 1:10pm 1:20pm - 1:50pm 2:00pm - 2:30pm 2:40pm - 3:10pm 3:20pm - 3:50pm 4:00pm - 4:30pm	30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins.	Group 6 – Championship Race Group 1 – Championship Race Group 2 – Championship Race Group 3 – Championship Race Group 4 – Championship Race Group 5 – Championship Race

```
Group 1 = A-B-C \text{ Prod, SPO-}M-U, PRO-3
```

The "5 minute warning" on pre-grid will be given at approximately 9 minutes before the start of the race

Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX

Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46

Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod

Group 6 = FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel

Group 7 = Novice Closed Wheel

Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series – NWMECS



Saturday – July 23rd, 2016 – Rotation 6

7:30am – 6:00pm	9.5 hrs.	Registration open
7:30am - 12:30am	5 hrs.	Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
8:00am - 8:30am	30 mins.	Novice Track Tour/Orientation
8:40am - 9:30am	50 mins.	Mandatory Novice Meeting
9:05am - 9:20am	15 mins.	Group 6 – Qualifying, Round #1
9:26am - 9:41am	15 mins.	Group 1 – Qualifying, Round #1
9:47am - 10:02am	15 mins.	Group 2 – Qualifying, Round #1
10:08am - 10:23am	15 mins.	Group 3 – Qualifying, Round #1
10:29am - 10:44am	15 mins.	Group 4 – Qualifying, Round #1
10:50am - 11:05am	15 mins.	Group 5 – Qualifying, Round #1
11:11am - 11:26am	15 mins.	Novice Closed Wheel – Practice
11:32am – 11:47pm	14 mins.	Group 8 - NWMECS Round #7 – Race Qualifying
11:47pm - 12:32pm	45 mins.	Lunch
11:47pm - 12:32pm 11:55pm - 12:15pm	45 mins. 20 mins.	Lunch Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		
11:55pm - 12:15pm	20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm	20 mins. 15 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm 3:57pm - 4:27pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins. 20 mins. 30 mins.	Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Group 5 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area Novice Closed Wheel Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 30 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area Novice Closed Wheel Race Group 8 - NWMECS Round #3 Race
11:55pm - 12:15pm 12:32pm - 12:47pm 12:57pm - 1:17pm 1:27pm - 1:47pm 1:57pm - 2:17pm 2:27pm - 2:47pm 2:57pm - 3:17pm 3:00pm - 3:30pm 3:27pm - 3:47pm 3:40pm 3:57pm - 4:27pm	20 mins. 15 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 30 mins. 20 mins. 30 mins.	Novice Closed Wheel – Race Qualifying Group 6 – Non-points Sprint Race Group 1 – Non-points Sprint Race Group 2– Non-points Sprint Race Group 3 – Non-points Sprint Race Group 4 – Non-points Sprint Race Group 5 – Non-points Sprint Race Mandatory Novice Pre-Race Briefing Group 5 – Non-points Sprint Race Senior observers to Pre-Grid area Novice Closed Wheel Race

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX

Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46

Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod

Go to <u>www.icscc.com/reference/forms</u>
for Race Entry Forms & Licence Applications

Group 6 = FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel

Group 7 = Novice Closed Wheel

Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series – NWMECS



Sunday – July 24th, 2016

7:30am - 12:00pm 7:30am - 10:00am	4.5 hrs. 2.5 hrs.	Registration open Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
9:15am - 9:30am 9:40am - 9:55am 10:05am - 10:20am 10:30am - 10:45am 10:55am - 11:10am 11:20am - 11:35am	15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins. 15 mins.	Group 6 – Qualifying, Round #2 Group 1 – Qualifying, Round #2 Group 2 – Qualifying, Round #2 Group 3 – Qualifying, Round #2 Group 4 – Qualifying, Round #2 Group 5 – Qualifying, Round #2
11:35am - 12:35pm 11:45am - 12:15pm	1 hr. 30 mins.	Lunch Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
12:40pm - 1:10pm 1:20pm - 1:50pm 2:00pm - 2:30pm 2:40pm - 3:10pm 3:20pm - 3:50pm 4:00pm - 4:30pm	30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins. 30 mins.	Group 6 – Championship Race Group 1 – Championship Race Group 2 – Championship Race Group 3 – Championship Race Group 4 – Championship Race Group 5 – Championship Race

```
Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3
```

The "5 minute warning" on pre-grid will be given at approximately 9 minutes before the start of the race

Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX

Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46

Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod

Group 6 = FV, FFF/500, FL, FLX, S2, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel

Group 7 = Novice Closed Wheel

Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series – NWMECS

Test and Tune – Friday July 22nd, 2016

Notes

No race engines before 9:00am.

Full safety gear/apparel required – no exceptions.

Enter and Exit the circuit at Turn 8.



The session checkered flag will be shown at Turn 4. Please exit the circuit directly, **take no cool down lap.** A quick transition will permit many sessions for everyone.

Any incidents causing time loss will be assessed to the subsequent applicable run group to stay on strict schedule.

Closed Wheel Small Bore (SB) = 2500cc & under Closed Wheel Big Bore (BB) = 2500cc & over

7:30am – 2:00pm 8:00am - 8:30am	6.5 hrs. 30 mins.	Registration open – TNT, Race Weekend Mandatory Drivers Meeting - meet near Proformance building
9:00am - 9:20am 9:20am - 9:40am 9:40am - 10:00am 10:00am - 10:20am 10:20am - 10:40am 10:40am - 11:00am 11:00am - 11:20am 11:20am - 11:40am 11:40am - 12:00pm	20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	Open Wheel & Sports Racer, session #1 Closed Wheel Small Bore, session #1 Closed Wheel Big Bore, session #1 OW & SR, session #2 CW SB, session #2 CW BB, session #2 OW & SR, session #3 CW SB, session #3 CW BB, session #3
12:00pm - 1:00pm	1 hr.	Lunch
1:00pm - 1:20pm 1:20pm - 1:40pm 1:40pm - 2:00pm 2:00pm - 2:20pm 2:20pm - 2:40pm 2:40pm - 3:00pm 3:00pm - 3:20pm 3:20pm - 3:40pm 3:40pm - 4:00pm 4:00pm	20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins. 20 mins.	OW & SR, session #4 CW SB, session #4 CW BB, session #4 OW & SR, session #5 CW SB, session #5 CW BB, session #5 OW & SR, session #6 CW SB, session #6 CW BB, session #6 Track clean up
4:00pm - 6:00pm 5:00pm - 7:00pm	2 hrs. 2 hrs.	Race Registration Technical Inspection

International Race Drivers Club Supplemental Regulations-Pacific Raceways

- 1. The event is open to race cars meeting current year ICSCC competition regulations.
- **2.** The event is organized according to current year ICSCC competition regulations. All persons entering the event and/or Pacific Raceways property are subject to current year ICSCC competition regulations.
- **3.** All persons entering Pacific Raceways property must sign in on the event waiver document at the main gate and wear the provided wristband at all times. An additional minor release form is required for all persons under 18 years old. IRDC reserves the right to refuse entry to any person for any reason without explanation.
- **4.** Minors must be under the direct supervision of a responsible adult at all times. Minors are not permitted at any time in any "hot" area.
- **5.** Persons under 16 years old may not use any kind of wheeled transportation on Pacific Raceways property, including but not limited to bicycles, scooters, motorcycles, skateboards, skates, etc...
- **6.** The paddock area entrance road gates may be locked between the hours of 11:00 pm and 7:00am.
- **7.** There is no parking permitted along the paddock entrance road, or along the fence line at the north edge of the paddock. This is a defined fire lane, any vehicles parked there will be immediately towed with no notice.
- 8. 5 mph speed limit in the paddock.
- 9. Pets are welcome, but must be leashed at all times and please clean up after your animal.
- **10.** One support vehicle or trailer per race car in the paddock.
- **11.** Authorized vehicles only on the race course at any time. No motorized vehicles of any kind permitted at any time on the race course without permission or authorization from ICSCC officials.
- **12.** No race car engines running before 9:00am or after 7:00 pm. Quiet hours are from 10:00 pm to 7:00 am. Please respect and be considerate of the neighbors to preserve our future ability to hold events at Pacific Raceways.
- 13. ICSCC event noise rule 1112 is in effect at all times. 103.0 dB @ 50 feet. No exceptions.
- **14.** Positively no dumping of oil or other hazardous substances on Pacific Raceways property. Anyone doing so will be charged with all mitigation costs, could possibly be criminally charged, and will absolutely be permanently banned from all IRDC events.
- **15.** Any damage to Pacific Raceways property and or facilities, including but not limited to the track, barriers, fencing, buildings, etc..., regardless of cause, whether accidental or intentional, will be billed to the responsible person. Likewise any damage to equipment or devices provided by ICSCC or IRDC regardless of cause will also be billed to the responsible person.
- **16.** No open fires permitted.
- **17.** Race car traffic only on the pre-grid access road adjacent to the front straight. No street cars, pedestrians, bicycles, etc...
- **18.** No motorized tow or support vehicles are permitted on pre-grid, unless specifically authorized in advance by the Grid Marshall or Race Chairman. Please park support vehicles behind the pre-grid area along the fence line.
- 19. The "5 minute warning" on pre-grid will be given at approximately 9 minutes prior to the actual race start time.
- 20. No refueling on the grid without a dedicated person at the ready with a suitable fire extinguisher.
- **21.** The Turn 1 blend line is in effect. Violations are subject to penalty.
- **22.** Should you happen to use the turn 3A escape road, you are required to stop completely at the end of the escape road where it re-joins the circuit and wait until released safely into traffic by the turn station officials at turn 4. There will be a minimum 10 second hold to adjust for the time gained by shortcutting the circuit, but the wait may be longer until a safe opening in traffic occurs, which will be at the sole discretion of the turn station official.
- 23. The race schedule may be altered by the Race Chairman due to emergency conditions.
- **24.** Consumption of alcoholic beverages is not permitted at any time during the racing event, and governed by permit conditions during the times when racing events are concluded.
- 25. No race class changes after 1:00 pm on Saturday afternoon.
- **26.** The authorized location for timing beacons/devices is in the gated area east of the walkway to the turn 9 grandstands. No other locations are permitted; timing equipment placed outside of the authorized area will be confiscated.
- **27.** Requests for split or staggered starts for championship points events must be submitted to the Race Steward by 5:00 pm Saturday.
- 28. Overnight camping on Pacific Raceways property Sunday night requires permission from track management.
- **29.** Pacific Raceways will not be providing power to drivers or crew. You will need to provide your own power if needed.

Memo Commercial Advertising Rates

Full page \$80/issuefull year, or \$110/issue 1/2 page \$50/issue full year, or \$70/issue 1/4 page \$30/issue full year, or \$40/issue 1/8 page \$20/issue full year, or \$25/issue

Commercial classified \$10/issue full year or\$12/issue

Memo Classified Ad Policies:

Non-commercial ads are free to Conference licensed drivers, officials, and workers.

To place an ad in the Memo, contact editormemo@icscc.com. Proof your ad when it first appears - it is presumed correct unless the editor is notified in writing.

Ads run for 3 issues then are automatically cancelled unless renewed. Numbers at then end of an ad show when it



has photos of your car See them on the internet

Tour our website and you can see all the photos from an event in one place, pick the ones you like, and order them online. To see your photos:

Go to www.gerryfrechette.zenfolio.com and pick a photo album to view. No user name or password needed.

From there, follow directions for ordering online or contact Gerry or Sue for further info at 604-734-4721 or gerryf@telus.net.

For photos prior to 2011, continue to view them at DotPhoto, but please do not order from there; instead, contact us directly and we will process your order.

2016 MEMO PUBLICATION SCHEDULE

memo #2	March 15	IRDC enduro
		CSCC race 1
memo #3	April 15	IRDC 2
	_	CSCC 3
memo #4	may 15	NWMS 6/8
memo #5	June 1	SCCBC 9
		IRDC 10
memo #6	July 15	CSCC 11
memo #7	Aug 1	TC 12-13
		IRDC 14
		CSCC enduro
memo #8	Sept 1	rule changes
	-	banquet info
memo #9	Oct 1	awards banquet
memo #10	Dec 1	approved rule changes

Please allow one week for memo submissions

"Motorsports Photography and Video of your Wheels!"

Hello, I'm Austin Bradshaw, I'm 14 years old and my business is Flying Bye Photo!

I take motorsports photography and video in the Pacific Northwest area. We take, sell and edit pictures! We offer many other services as well. We can edit your video and make it the way you want it. We can also get you a HD GoPro Hero 3 so you can take video of your own! And if you have a photo that you want to improve, we can make it the way you want it, such as collages, sponsorship pictures, and custom effects! We even do full-on documentaries for a race weekend!

I take pictures and video at: ICSCC (Our Number 1 Club!), Can-Am Kart Challenge, and SCCA.

If you're interested in any of our services, email us at: flyingphotoaustin@gmail.com Or visit our website on line at: flyingbyephoto.fotomerchant.com.

Racing photography by Doug Berger



Photographic prints, digital copies, t-shirts, mugs, phone/tablet covers, water bottles, mouse pads, yadda yadda, yabba dabba do.

We offer the largest selection of photos from





Memo #5 June 2016

P.O. Box 1977 North Plains, OR 97133-1977

Return Service Requested

Printed in the USA

There are options to beat the heat

Are You Gonna Race or Roast in Your Car This Summer?

Option #1 – Cool down Now with the TechKewl hybrid sports cool vest worn by Formula One teams such as Ferrari, McLaren, and Red Bull. Worn under your driving suit, the vest keeps you cool for over 1-1/2 hours by utilizing a unique phase change material.



Here's how it works: The vest has pockets for the phase change packets. They look like water but this material freezes solid at 58 degrees Fahrenheit! That mean you can refreeze them in about 20 minutes right at the track by throwing them in your ice chest.

With nothing to install in the car, you can wear one in a formula car or sports racer. And since there are no hoses or ice chests to refill, they are perfect for endurance racing with each driver having his own cooling vest.

Option #2 — The CoolShirt System, used by over 25,000 racecar drivers, this system provides the ultimate in driver cooling comfort. An ice chest filled with ice and water and a small internal pump, sends cooling water through a cool shirt under your suit. This system will keep you cool for up to 3 hours!

Call or come by Armadillo Racing Today and beat the rush to get cool before the heat of the season catches you roasting on pre-grid. Whatever option you choose is certain to keep you cool enough to think clearly throughout your race so you can focus on winning. Both systems are in stock and available today from Armadillo Racing.

More for you...

The always popular Piloti sport driving/crew shoe, the Piloti Spyder, is now available from Armadillo Racing. This comfortable shoe has a roll controlled heal for heal and toe driving, yet is so comfortable that it can be worn every day.

Armadillo Racing is pleased to debut the first Pacific Raceways T-shirt in over 30 years.



"Andy has a great supply of products and if he doesn't have it, he can usually get it for you.....Andy deserves an award for his enduring support of local racing and his years of service."—Gerry Loeffler Tiger





On Track With All Your Racing Needs • 1-888-211-9129 • Toll Free USA and Canada • www.armadilloracing.com